Λίγα Λόγια Για Εμάς

Το αγρόκτημα Σαρακατσανού είναι μια ατομική αγροτική επιχείρηση με άδεια οικοτεχνίας που από το 2018 καλλιεργεί αρωματικά φυτά και βότανα σε έκταση περίπου 30 στρεμμάτων. Τα κτήματα βρίσκονται στη Μακρινίτσα του Πηλίου, στις τοποθεσίες "Σφαρα" σε υψόμετρο 900 μέτρων και στο οροπέδιο της περιοχής με την ονομασία "Τρανό Ισιωμα", που βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Η επιλογή του υψόμετρου και των τοποθεσιών δεν είναι τυχαία, καθώς εκεί φυτρώνει και η άγρια ρίγανη, καθιστώντας τις συνθήκες ιδανικές για την ποιότητα των βοτάνων.

Στο αγρόκτημα μας, οι εργασίες και οι παρεμβάσεις είναι ελάχιστες, επιτρέποντας στα φυτά να αναπτυχθούν φυσικά, όπως θα κάνανε και τα αυτοφυή φυτά. Απαγορεύεται το πότισμα και το σκάλισμα, με τη μοναδική εργασία να περιλαμβάνει την αφαίρεση των αγριόχορτων που βρίσκονται γύρω από τα φυτά με το χέρι.

Η συλλογή των βοτάνων γίνεται επίσης χειρωνακτικά και διαρκεί από τον Ιούνιο έως το τέλος του Αυγούστου, ανάλογα με το υψόμετρο. Η καλλιέργεια και η επαφή μας με τη φύση δεν αποτελούν απλά επάγγελμα, αλλά αποτελούν τρόπο ζωής για εμάς.

Εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημά μας, μπορείτε να μας επισκεφθείτε και στο φυσικό μας κατάστημα στη Μακρινίτσα του Πηλίου, εκατό μέτρα πριν το κεντρικό πάρκινγκ του χωριού.

Λίγα Λόγια Για Εμάς

Η αγάπη για τη Φύση και την καλλιέργεια της γης είναι για εμάς επιλογή ζωής.
Τσάι του βουνού, ρίγανη, αρωματικά φυτά και μια πληθώρα προϊόντων που απλόχερα προσφέρει το πλούσιο περιβάλλον της Μακρυνίτσας Πηλίου αποτελούν την οικοτεχνική παραγωγή μας, την οποία προσφέρουμε με την ίδια αγάπη και φροντίδα με την οποία την καλλιεργούμε και τη συλλέγουμε.

Αγρόκτημα Σαρακατσάνου

DEVELOPED BY XTEMOS STUDIO @ 2021.

We work through every aspect at the planning

2010
FOUNDING YEAR
2000
HAPPY COSTUMERS
190
COMPANY WORK WITH US
2
OFFICES
21
TEAM MEMBERS
750
PROJECTS COMPLETED
Αναπαραγωγή Βίντεο

Our company history and facts

I should be incapable of drawing a single stroke at the present moment; and yet I feel that I never was a greater artist than now.

Αναπαραγωγή Βίντεο

Design & development process demonstration

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul,like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart.